Čokoladni sladoled sendviči
Dečiji Kutak

Čokoladni sladoled sendviči

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 20 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

100 g mlevenih badema

100 g Mlevene Plazme

2 kašike meda

60 ml otopljenog kokosovog ulja

¼ kafene kašičice sode bikarbone

¼ kafene kašičice jabukovog sirceta

2 velike banane, iseckane i zamrznute

2 supene kašike bademovog mleka

½ kafene kašičice ekstrakta vanile

60 g otopljene crne čokolade

1. Korak

Zagrejte rernu na 160°C.

2. Korak

Pleh za pečenje obložite peko papirom.

3. Korak

U većoj posudi promešajte Plazmu, sodu bikarbonu i mlevene bademe, potom dodajte med, kokosovo ulje i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.

4. Korak

Smesu zahvatite kašikom za sladoled i stavite na pripremljeni pleh za pečenje i ponavljate postupak dok ne potrošite svu smesu.

5. Korak

Keksiće pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta, a kada ih izvadite iz rerne, ostavite ih da se ohlade.

6. Korak

Sladoled napravite tako što ćete smrznute banane, mleko, vanilu i otopljenu i ohlađenu čokoladu staviti u multipraktik i samleti sve dok ne dobijete ujednačenu masu.

7. Korak

Kuglu sladoleda stavite između dva kesića i pritisnite. Ponavljate postupak dok ne potrošite sve kesiće i sladoled.

8. Korak

Pripremljene sendviče čuvajte u zamrzivaču do služenja

Autor:

Zorica Lakonić/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika