
Čokoladni sladoled sendviči
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 20 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
100 g mlevenih badema
100 g Mlevene Plazme
2 kašike meda
60 ml otopljenog kokosovog ulja
¼ kafene kašičice sode bikarbone
¼ kafene kašičice jabukovog sirćeta
2 velike banane, iseckane i zamrznute
2 supene kašike bademovog mleka
½ kafene kašičice ekstrakta vanile
60 g otopljene crne čokolade
1. Korak
Zagrejte rernu na 160°C.
2. Korak
Pleh za pečenje obložite pek papirom.
3. Korak
U većoj posudi promešajte Plazmu, sodu bikarbonu i mlevene bademe, potom dodajte med, kokosovo ulje i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.
4. Korak
Smesu zahvatite kašikom za sladoled i stavite na pripremljeni pleh za pečenje i ponavljate postupak dok ne potrošite svu smesu.
5. Korak
Keksiće pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta, a kada ih izvadite iz rerne, ostavite ih da se ohlade.
6. Korak
Sladoled napravite tako što ćete smrznute banane, mleko, vanilu i otopljenu i ohlađenu čokoladu staviti u multipraktik i samleti sve dok ne dobijete ujednačenu masu.
7. Korak
Kuglu sladoleda stavite između dva keksića i pritisnite. Ponavljate postupak dok ne potrošite sve keksiće i sladoled.
8. Korak
Pripremljene sendviče čuvajte u zamrzivaču do služenja
9. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Zorica Lakonić/My pans and pots

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise