Hrskave perece
Dečiji Kutak

Hrskave perece

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 4 h

Porcija slika Porcija: 20-ak komada

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

oko 550 g brašna

prstohvat soli

100 g šećera

1 kesica vanil šećera

1 kesica suvog kvasca

1 kašika šećera

250 ml mleka

1 jaje

100 g putera

 

Posip:

50 g brašna

20 g šećera

40 g hladnog putera, isečenog na kockice

5 komada Plazma keksa

Dekoracija:

1 jaje za premazivanje

100 g bele čokolade

1 kašika suncokretovog ulja

šarene mrvice za dekoraciju

1. Korak

Puter otopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Zagrejte mleko da bude toplo, dodajte u mleko kašiku šećera i kesicu suvog kvasca, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. Za to vreme, u činiju sipajte 500 g brašna, so, šećer, jaje, prohlađeni puter i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo, po potrebi dodajte preostalih 50 g brašna (ili više) dok ne dobijete glatko, srednje mekano testo. Pokrijte činiju sa providnom folijom pa ostavite da se testo udvostruči.

2. Korak

Za to vreme spremite posip tako što ćete u činiji pomešati brašno i šećer, dodajte iseckani puter i prstima ga utrljajte u suve sastojke tako da dobijete mrvice veličine graška. Pokrijte činiju i ostavite u frižideru do korišćenja.

3. Korak

Spremite dva velika pleha i stavite na njih papir za pečenje.

4. Korak

Kada je testo nadošlo, izručite ga na blago pobrašnjenu podlogu, formirajte deblji valjak od testa pa isecite na 20ak jednakih delova. Od svakog dela pravite glistu dužine 30-35 cm pa je smotajte u oblik perece. Dobijene perece ređajte u pripremljene plehove, sa razmakom između jer treba još da rastu. Pokrijte ih i ostavite oko 30 minuta da još malo narastu.

5. Korak

Za to vreme, upalite rernu da se greje na 180°C. U posip iz frižidera dodajte Plazmu koju ćete rukama izlomiti na manje delove, veličine mrvica posipa. Pred ubacivanje u rernu, premažite perece za razmućenim jajetom, pa po svakoj pereci rasporedite posip sa Plazmom. Pecite ih oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene ostavite da se malo prohlade pa dekorišite.

6. Korak

Belu čokoladu otopite sa kašikom ulja na laganoj vatri. Perece dekorišite sa otopljenom čokoladom i odmah pospite sa šarenim mrvicama. Poslužite odmah.

7. Korak

Vaš desert je spreman!

7 Korak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika