Hrskave rolnice sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
100 g krem sira
1/2 kafene kašičice gustina
1 supena kašika vode (za zatvaranje rolnica)
3 kore za pitu
500 ml ulja
50 g Mlevene Plazme
Sos:
50 g čokolade za kuvanje
50 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka ili slatke pavlake
1. Korak
U činiji srednje veličine viljuškom umutite jaje sa šećerom, dodajte krem sir i sve lepo sjedinite
2. Korak
U jednoj šoljici pomešajte gustin sa vodom. Ulje sipajte u šerpu pa stavite na umerenu vatru da se dobro zagreje.
3. Korak
Kore za pitu isecite na 4 jednaka kvadrata pa nafilujte. Okrenite ih tako da inicijalne ivice budu okrenute ka vama. U taj ugao sipajte kašiku fila i pola kašike Mlevene Plazme, pa brzo preklopite ivicom koja je nasuprot vas i uvijte par puta.
4. Korak
Nakon toga preklopite ka unutra i ivice koje su bočno od vas, i nastavite da uvijate dok ne dobijete rolnicu. Kraj rolnice premažite mešavinom gustina i vode i zalepite.
5. Korak
U ulju možete pržiti i po nekoliko rolnica odjednom, samo vodite računa da ih okrećete tokom prženja kako bi ravnomerno dobile zlatnosmeđu nijansu.
6. Korak
Nakon 2-3 minuta izvadite ih na ubrus ili rešetku kako bi se ocedio višak ulja.
7. Korak
U manju šerpu sipajte kondenzovano mleko i izlomljenu čokoladu za kuvanje. Zagrejte, uz konstantno mešanje, na tihoj vatri tako da dobijete gust svilenkast sos. Sos preručite u čašu i poslužite sa hrskavim rolnicama.
8. Korak
Vaše Plazma rolnice su spremne!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise