Dečiji Kutak

Plazma bundevice

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 2h 30 min

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

10 g suvog kvasca

160 ml mleka

50 g smeđeg šećera

240 g pirea od bundeve

1 jaje

450 g brašna

60 g Mlevene Plazme

Kašičica cimeta

80 g putera sobne temperature + 20 g putera za premazivanje

Sastojci za punjenje:

100 g putera

2 žumanceta

110 g kristal šećera

200 g krem sira

250 g Mlevene Plazme

 

 

1. Korak

Odvojite 50 ml mleka u malo veću činiju pa u njega dodajte suvi kvasac i pola kašičice smeđeg šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.

2. Korak

U aktivirani kvasac dodajte ostatak mleka, smeđi šećer, pire od bundeve i jaje.

3. Korak

Dodajte Mlevenu Plazmu i brašno pa počnite da mesite testo.

4. Korak

Kada testo počne da se sjedinjuje dodajte puter malo po malo dok ne potrošite sve.

5. Korak

Mesite testo dok ne postane glatko.

6. Korak

Veću posudu nauljite, stavite testo, zatvorite providnom folijom, umotajte u krpu pa odložite testo na toplo mesto da narasta 1h.

7. Korak

Dok testo narasta pripremite punjenje tako sto ćete sjediniti sve sastojke i dobro ih izmešati.

8. Korak

Naraslo testo premesite pa podelite na 12 loptica.

9. Korak

Svaku lopticu rastanjite na pobrašnjenoj površini, prebacite na dlan, dodajte kašiku punjenja pa zatvorite testo tako da ponovo dobijete lopticu.

10. Korak

Isecite 12 traka od kanapa duzine oko 30cm.

11. Korak

Pravite bundevice pomoću kanapa tako što ćete kanap staviti na vrh loptice od testa pa je okrenuti. Ukstite dva kraja kanapa kako bi ste dobili krst pa ponovite postupak dok ne dobijete 8 malih “delova” bundeve. Višak kanapa odrežite. Ponovite postupak sa svakom lopticom. Ne stežite previše kako testo ne bi puklo tokom pečenja.

12. Korak

Bundevice poređajte na pleh za pečenje, pokrijte krpom pa ostavite još pola sata da narastu.

13. Korak

Nakon pola sata zagrejte rernu na 180 stepeni, pa pecite 25-30 minuta dok ne postanu zlatne.

14. Korak

Pečene bundevice ostavite 15 minuta da se ohlade pa im skinite kanape.

15. Korak

Premažite puterom i uzivajte.

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika