Čokoladni tartufi sa hrskavom Plazmom
Kolači

Čokoladni tartufi sa hrskavom Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 sat i 30 min.

Porcija slika Porcija: 10-ak

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 ml slatke pavlake

200 g crne čokolade

30 g putera

200 g šećera

70 g Mlevene Plazme

30 g kakaoa

1. Korak

Slatku pavlaku sipajte u šerpu i stavite da provri. Sklonite je sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu i puter i ostavite da odstoji 5 minuta.

2. Korak

Nakon toga sve dobro izmešajte da dobijete glatku i gustu smesu, i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

3. Korak

Mlevenu Plazmu rasporedite na masni papir za pečenje u tankom sloju. Na tihoj vatri postepeno otopite šećer, a zatim njime prelijte Mlevenu Plazmu.

4. Korak

Podižite krajeve papira kako bi se šećer uvaljao u Mlevenu Plazmu. Ostavite da se šećer stegne, a zatim ga izlomite na komade i ubacite u blender nakratko kako biste dobili sitne komade nalik bombonicama.

5. Korak

Prethodno ohlađenoj smesi sa čokoladom dodajte komadiće ušećerene Plazme, promešajte i stavite u frižider kako bi se stegla.

6. Korak

Kada se potpuno ohladi, izvadite je iz frižidera pa kašičicom vadite lepljivu smesu i vlažnim dlanovima formirajte loptice, a zatim ih uvaljajte u kakao.

7. Korak

Vaš desert je spreman!

7 Korak

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika