
Tiramisu sa Plazmom i borovnicama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 40 min.
Porcija: 6-8
Težina:
Sastojci:
KREM:
500 ml slatke pavlake
30 g šećera u prahu
500 g sira maskarpone
SIRUP:
300 g domaćih borovnica (sitnih)
120 g šećera
60 ml hladne vode
3 kašike gustina
KORA:
300 g Plazme
150 ml mleka
Dekoracija:
prepečeni listići badema
1. Korak
Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag. Dodajte šećer i sir maskarpone pa još malo mutite dok maskarpone ne postane kremast. Tako pripremljen krem stavite u frižider dok ne pripremite sirup od borovnica.
2. Korak
Borovnice, šećer i vodu sipajte u šerpu i stavite na jaku vatru da proključaju, a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite da se krčkaju još 20 minuta.
3. Korak
U jednu činijicu sipajte gustin i malo hladne vode i dobro ga rastvorite. Rastvoren gustin dodajte u sirup od borovnica i mešajte dok se sirup malo ne zgusne, a zatim ga sklonite sa vatre kako bi se prohladio.
4. Korak
Ugrejte mleko pa u njega umačite Plazmu i ređajte je po dnu tepsije. Preko nanesite prvi sloj krema i polovinu sirupa od borovnica. Preko nanesite još jedan sloj Plazme umočene u mleko, pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj krema.
5. Korak
Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u frižider do posluženja.
6. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti