
Lešnik torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 85 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 žumanaca
12 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike prezli
½ kesice praška za pecivo
Sok od 2 narandže
Fil:
125 ml mleka
100 g crne čokolade
100 g mlevenih, pečenih lešnika
100 g Mlevene Plazme
Korica 1 pomorandže
200 g putera
Sok od 1 pomorandže
150 ml šlaga
1. Korak
Zagrejte rernu na 180°C.
2. Korak
Umutite sneg od belanaca i šećera. U drugoj posudi umutite žumanca, prezle, prašak za pecivo i mlevene lešnike. Pažljivo dodajte sneg i lagano izmešajte da se povežu sastojci.
3. Korak
Sipajte smesu u kalup za tortu (kockasti ili okrugli) od 24cm i pecite 25 minuta.
4. Korak
Kada je kora gotova, ohladite je do sobne temperature. Ohlađenu prelijte sokom od pomorandže i prebacite na tacnu za služenje.
5. Korak
Zagrejte mleko za fil i u njega dodajte čokoladu. Kada se otopi, sklonite sa ringle i dok je vruće dodajte puter, Plazmu, lešnike, sok i koricu pomorandže. Dobro sve izmešajte i kada se ohladi do sobne temperature, namažite na koru torte u debljem sloju.
6. Korak
Umutite šlag i premažite preko torte.
7. Korak
Vaša torta je spremna!

Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise