Lešnik torta
Torte

Lešnik torta

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 85 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

7 belanaca
7 kašika šećera
7 žumanaca
12 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike prezli
½ kesice praška za pecivo
Sok od 2 narandže

Fil:
125 ml mleka
100 g crne čokolade
100 g mlevenih, pečenih lešnika
100 g Mlevene Plazme
Korica 1 pomorandže
200 g putera
Sok od 1 pomorandže
150 ml šlaga

1. Korak

Zagrejte rernu na 180°C.

2. Korak

Umutite sneg od belanaca i šećera. U drugoj posudi umutite žumanca, prezle, prašak za pecivo i mlevene lešnike. Pažljivo dodajte sneg i lagano izmešajte da se povežu sastojci.

3. Korak

Sipajte smesu u kalup za tortu (kockasti ili okrugli) od 24cm i pecite 25 minuta.

4. Korak

Kada je kora gotova, ohladite je do sobne temperature. Ohlađenu prelijte sokom od pomorandže i prebacite na tacnu za služenje.

5. Korak

Zagrejte mleko za fil i u njega dodajte čokoladu. Kada se otopi, sklonite sa ringle i dok je vruće dodajte puter, Plazmu, lešnike, sok i koricu pomorandže. Dobro sve izmešajte i kada se ohladi do sobne temperature, namažite na koru torte u debljem sloju.

6. Korak

Umutite šlag i premažite preko torte.

7. Korak

Vaša torta je spremna!

7 Korak

Autor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika