Pesak torta sa Plazmom i pistaćima
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 sat i 30 min. + 18 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
3 kesice pudinga sa ukusom vanile
150 g šećera
1 l mleka
250 g putera
3 supene kašike šećera u prahu
100 g mlevenih neslanih pistaća
220 g Mlevene Plazme
100 g crne čokolade sa 70% kakaoa
Dekoracija:
250 ml slatke pavlake
sveže jagode
1. Korak
Pudinge sipajte u činiju pa izmešajte sa 100 ml mleka.
2. Korak
U šerpu sipajte mleko i šećer pa ih stavite da se kuvaju na umerenoj vatri.
3. Korak
Kad mleko provri, dodajte razmućen puding. Kuvajte ga na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Korak
Kuvani puding sipajte u veću činiju pa pokrijte providnom folijom kako se ne bi stvorila korica dok se hladi. Kad se ohladi do sobne temperature, prebacite ga u frižider i ostavite ga da prenoći.
5. Korak
U posudi za mućenje izmiksujte puter i šećer u prahu tako da dobijete penastu masu, a zatim postepeno dodajte ohlađen puding i sve dobro sjedinite. Masu podelite na 3 jednaka dela.
6. Korak
Crnu čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se malo ohladi. U prvi deo puding mase dodajte 200 g Mlevene Plazme, u drugi mlevene pistaće, a u treći otopljenu crnu čokoladu i 20 g Mlevene Plazme.
7. Korak
Uzmite kalup sa odvojivim dnom i obložite ga prozirnom folijom. Na dno sipajte sloj sa Plazmom, preko sipajte sloj sa pistaćima i na kraju sloj sa čokoladom. Kalup pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite ga u frižider kako bi se torta stegla.
8. Korak
Pre služenja tortu izvadite iz kalupa i prebacite je na tacnu. Ukrasite je umućenom slatkom pavlakom i poslužite uz sveže jagode.
9. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise