Praznične poslastice

Hoćeš komad - Plazma tart s čokoladom i šipkom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga:

200g Mlevene Plazme

80g mlevenih lešnika

1 kašičica šećera u prahu

100g istopljenog maslaca

80 ml mleka

Fil:

2 pudinga od čokolade

1 vanilin šećer

80g šećera

800ml mleka

2 velike kašike gustina

150 ml slatke pavlake

Voćni deo:

Šipak (ili neko drugo sveže voće po izboru)

Preliv za torte

1. Korak

Pomešajte sve sastojke i smesu utisnuti u kalup za tart veličine 25 cm.

2. Korak

Fil: Prašak za puding, šećer, vanilin šećer i gustin postepeno pomešajte sa mlekom. Dobijenu smesu kuvajte uz stalno mešanje.

3. Korak

U međuvremenu umutite slatku pavlaku. Kada se skuvani fil ohladi, lagano ga umutite mikserom i dodajte umućeni šlag. Gotov fil sipajte u kalup sa Plazma podlogom.

4. Korak

Šipak sipajte preko fila i gotov tart ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Pripremite preliv za torte prema instrukcijama sa pakovanja pa prelijte preko voća. Tart vratite u frižider na još 1 sat.

5. Korak

Pripremite preliv za torte prema instrukcijama sa pakovanja pa prelijte preko voća. Tart vratite u frižider na još 1 sat.

6. Korak

Prijatno i uživajte.

Autor:

Hoćeš komad

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika