Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 45 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 g mlečne čokolade
150 gr mlečne čokolade za fil
150 gr slatke pavlake
šaka sitno seckanih jagoda
60 gr Mlevene Plazme
1. Korak
Lagano otopiti mlečnu čokoladu ili na pari ili u mikrotalasnoj uz prekide i mešanje.
2. Korak
Kada se čokolada prohladi premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u frižideru (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.
3. Korak
Pripremiti mućeni ganaš fil. Mlečnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkom pavlakom koju ste ugrejali do vrenja. Sačekati minut, pa umešati. Prohladiti i ostaviti u frižideru par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan pre nego što poželite da spremite jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti fil.
4. Korak
Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa puniti kašičicom Mlevene Plazme, kašičicom sitno seckanih jagoda i kremom od mlečne čokolade.
Autor:
Jelena Dosković
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise