Praznične poslastice

Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 g mlečne čokolade

150 gr mlečne čokolade za fil

150 gr slatke pavlake

šaka sitno seckanih jagoda

60 gr Mlevene Plazme

1. Korak

Lagano otopiti mlečnu čokoladu ili na pari ili u mikrotalasnoj uz prekide i mešanje.

2. Korak

Kada se čokolada prohladi premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u frižideru (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.

3. Korak

Pripremiti mućeni ganaš fil. Mlečnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkom pavlakom koju ste ugrejali do vrenja. Sačekati minut, pa umešati. Prohladiti i ostaviti u frižideru par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan pre nego što poželite da spremite jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti fil.

4. Korak

Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa puniti kašičicom Mlevene Plazme, kašičicom sitno seckanih jagoda i kremom od mlečne čokolade.

Autor:

Jelena Dosković

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika