Praznične poslastice

Marija Mazalin - Choco Plazma cheesecake

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30-45 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150g Mlevene Plazme

2 pune kašike šećera u prahu

1 kašika kakaa

100g maslaca

Ukoliko je kalup veći, sastojke za podlogu udvostručite

300g Plazme

600g sirni namaz

500g slatke pavlake (za šlag)

200g bele čokolade

150g tamne čokolade za kuvanje

Ukoliko je kalup veći nije potrebno povećati količine sastojaka za fil. Kolač će biti nešto niži, odnosno “normalne” visine.

1. Korak

Izmešajte Mlevenu Plazmu, šećer u prahu, kakao i otopljeni maslac sa kašikom.

2. Korak

U kalup stavite podlogu, rasporedite je i utisnite čašom.

3. Korak

Ceo Plazma keks utisnite uz rub podloge do unutarnjeg ruba kalupa, lagano da ne puknu, a opet da stoje uspravno na podlozi.

4. Korak

U dubokoj posudi (kako ne bi prskalo van) izmiksajte sirni namaz i slatku pavlaku za šlag samo do pola teksture šlaga pa razdvojite u dve posude.

5. Korak

Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte u prvu posudu sa polovinom fila i kratko izmiksajte.

6. Korak

Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte u drugu posudu i opet kratko izmiksajte. Nakon dodatih otopljenih čokolada, miksate do teksture koju želite. Moj izbor je tekstura između fila i šlaga, nalik musseu. Imajte na umu da će se još stisnuti u frižideru.

7. Korak

Svetli i tamni fil možete rasporediti jedan preko drugog na podlozi, a možete napraviti i mramorni efekat poput mog.

8. Korak

Za mramorni efekat, na podlogu naizmenično ređajte po kašiku tamnog i kašiku svetlog fila pa nožem prođite kroz fil praveći zavijutke. Za manji kalup ovo napravite u dva reda, a za veći kalup u jednom redu.

9. Korak

Po želji ostavite malo fila za dekoraciju na vrhu, poput moje sa “suzama”. Za nju na vrh noža stavim fil i onda malo povučem da dobijem izgled suze, i tako naizmenično sa oba fila. Možete i samo površinski zagladiti na vrhu i, po želji, posuti Mlevenom Plazmom.

10. Korak

Torta se hladi 3 sata ili duže.

Autor:

Marija Mazalin

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika