Praznične poslastice

Jelena Dosković - Tart sa jagodama i belom čokoladom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 g Mlevene Plazme

100 g putera

100 ml mleka

200 g svežih jagoda

250 g mascarpone sira

200 ml slatke pavlake

200 g bele čokolade

1. Korak

Za podlogu je potrebno sjediniti Mlevenu Plazmu sa otopljenim, prohlađenim puterom i mlekom sobne temperature. Utisnuti smesu na dno i ivice kalupa, lepo uravnati pa ostaviti u frižideru dok se pripreme jagode i krem.

2. Korak

Jagode posle pranja lepo prosušiti pa svaku preseći na pola i poređati po celoj površini podloge.

3. Korak

Za fil je potrebno kratko umutiti mascarpone sir, tome dodati slatku pavlaku pa nastaviti sa mućenjem, a pred kraj i otopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Sjediniti pa premazati preko jagoda.

4. Korak

Ostaviti u frižideru par sati pre vađenja tarta iz kalupa (za to će vam biti zgodno da koristite kalup sa odvojivim dnom)

Autor:

Jelena Dosković

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika