Čokoladne zvezdice
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min. + 30 min. zamrzavanje
Porcija: 20
Težina:
Sastojci:
300 g Mlevene Plazme
100 g omekšalog putera
100 ml soka od pomorandže
50 g čokolade
50 g pečenih lešnika
Glazura:
200 g tamne čokolade
5 kašika ulja
1. Korak
Odmerite Plazmu Mlevenu i sitno seckane pečene lešnike u jednoj posudi. Na pari istopite čokoladu, pa ju zajedno sa omekšalim puterom i sokom od pomorandže dodajte mlevenoj Plazmi. Dobro izmešajte sve sastojke da dobijete lepljivu, ujednačenu smesu.
2. Korak
Smesu rasporedite na komad papira za pečenje, da bude debljine oko 8mm do 1 cm. Stavite u zamrzivač na oko 20 minuta da se dobro ohladi i počne stezati. Nakon tog vremena izvadite iz zamrzivača i malim kalupom u obliku zvezdice isecajte oblike od ove mase (ako se masa nije počela stezati, moguće je da će se lepiti za kalup i neće držati oblik). Formirane zvezdice poređajte na komad papira za pečenje, pa opet malo vratite u zamrzivač, na oko 10 minuta. Od ostataka mase možete oblikovati kuglice ili kada omekša, premesiti i opet staviti da se stegne, pa isecati zvezdice.
3. Korak
Dok su zvezdice u zamrzivaču, na pari ili jako niskoj temperaturi, istopite čokoladu sa uljem i dobro izmešajte da dobijete glatku smesu. Pripremite štapiće za cake pops, kao i meki komad stiropora u koji ćete zabadati kolačiće na štapiću.
4. Korak
Izvadite stegnute zvezdice iz zamrzivača. Štapić umočite u istopljenu čokoladu, pa u stegnutu zvezdicu. Ako primetite da su zvezdice omekšale, nakon što u sve zabodete štapiće, opet ih malo vratite u zamrzivač
5. Korak
Stegnute zvezdice na štapiću umočite u istopljenu čokoladu sa svih strana, pa odmah drugi kraj štapića zabodite u pripremljeni stiropor da se čokolada stegne. Dok je čokolada još meka, dodatno dekorišite po želji.
6. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise