
Griz-krem sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 minuta + 2 sata za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
750 ml mleka
80 g griza
100 g Mlevene Plazme
100 g meda
1/4 kafene kašičice vanile u prahu
350 ml slatke pavlake sa 36% mlečne masti
Dekoracija:
šlag
1 štanglica crne čokolade
1. Korak
Mleko sipajte u veću šerpu i stavite da provri. Kad je mleko provrelo, dodajte griz pa ga skuvajte tako da bude ređi.

2. Korak
Sklonite šerpu sa vatre, dodajte med, vanilu u prahu i Mlevenu Plazmu, i sve dobro izmešajte. Griz ostavite da se potpuno ohladi.

3. Korak
Slatku pavlaku lagano umutite mikserom kako bi se blago učvrstila (poželjno je da bude tečnija).

4. Korak
U pavlaku lagano dodajte ohlađen griz.

5. Korak
Kada se griz-krem lepo sjedinio, sipajte ga u činijice za posluženje. Utapkajte ga kašikom i ukrasite šlagom, pa ostavite u frižideru da se potpuno ohladi. Pre služenja griz-krem ukrasite komadićima crne čokolade.

Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti