Mafini sa borovnicama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 35 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
200 g brašna
50 g ovsenih pahuljica
50 g Mlevene Plazme
1 kesica praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
100 g putera
100 g šećera
2 jaja
200 ml jogurta
ekstrakt vanile
150 g svežih (ili zamrznutih) šumskih borovnica
Posip:
50 g Mlevene Plazme (2 pune kašike)
1 kašika šećera
20 g putera
1. Korak
U jednoj činiji pomešajte brašno, mlevenu Plazmu, ovsene pahuljice, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
2. Korak
U drugoj činiji umutite puter sobne temperature (ručno žicom za mešanje), dodajte zatim šećer a malo kasnije i jedno po jedno jaje te jogurt i arome.
3. Korak
Suve sastojke dodajte u vlažne, blago promešajte tek da se spoji pa dodajte borovnice i još jako kratko mešajte. Raspodelite testo u kalupe za mafine.
4. Korak
U činijici pomešajte mlevenu Plazmu, šećer i otopljen puter. Ovu smesu pospite preko mafina.
5. Korak
Kalup stavite u rernu i pecite na 200 °C oko 20 minuta. Mafine izvadite na rešetku da se prohlade a zatim servirajte.
6. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise