Šarene krofnice
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 40 min.
Porcija: 24 krofnice
Težina:
Sastojci:
190 g mekog pšeničnog brašna
50 g Plazme Mlevene
100 g šećera
1,5 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
120 ml mlaćenice (120 ml mleka i 1 kašičica limunovog soka)
1 jaje
1,5 kašika ulja
Preliv:
1 šolja šećera u prahu
2-3 kašike mleka
prehrambene boje po želji
1. Korak
Najpre pripremite mlaćenicu - U mleko sipajte limunov sok i ostavite da stoji oko 5 minuta.
2. Korak
U posudu odmerite jaje, mlaćenicu, so, šećer, Plazmu Mlevenu, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve sastojke dobro izmešajte žicom za mućenje da bude bez grudvica. Masu sipajte u dresir kesu sa okruglim nastavkom ili u kesu za zamrzivač kojoj ćete odseći vrh.
3. Korak
Uključite aparat za krofnice da se greje. Dobro zagrejan kalup premažite uljem.
4. Korak
Istiskujte masu u kalup, pa poklopite. Pecite oko 5 minuta po turi. Nakon tog vremena malo podignite poklopac, pa ako je potrebno produžite vreme pečenja.
5. Korak
Za preliv dodajte kašiku po kašiku mleka u šećer u prahu, dok ne dobijete gustu, ali tečnu masu. Masu po želji obojite. Umočite svaku krofnicu u glazuru, pa ih ređajte na žicu da otkapa višak glazure. Dok je glazura još vlažna, krofnice po želji pospite šarenim mrvicama ili Plazmom Mlevenom.
6. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise