Paris Brest
Kolači

Paris Brest

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 9

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

80 g putera

0,75 dl vode

0,75 dl mleka

prstohvat soli

10 g šećera

20 g glatkog brašna

3 jajeta veličine M

Fil:

120 g šećera

3 kašike vode

100 g lešnika bez ljuske

100 g badema

prstohvat soli

4 žumanca

40 g gustina

20 g šećera

5 dl mleka

1 kašičica arome vanile

200 g putera

100 g Mlevene Plazme

 

1. Korak

Na masnom papiru iscrtajte 9 krugova prečnika 7 cm. Rernu uključite na 200 °C.

1 Korak

2. Korak

Puter, vodu i mleko kuvajte na laganoj vatri. U zakuvanu smesu dodajte suve sastojke, dobro promešajte i kuvajte na laganoj vatri otprilike minut.

2 Korak

3. Korak

Smesu stavite u drugu posudu i hladite desetak minuta (povremeno promešajte da se ne stvori korica).

3 Korak

4. Korak

Dodajte jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje (može i mikserom).

4 Korak

5. Korak

Smesu ostavite u vrećici za ukrašavanje sa pripadajućim zvezdastim nastavkom i napravite obruče prečnika 7 cm.

5 Korak

6. Korak

Obruče pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C petnaestak minuta (dok se obruči ne dignu i porumene), smanjite temperaturu na 180 °C i pecite 15 minuta, pa ih sušite na 150 °C još 10 minuta. Ne otvarajte rernu tokom pečenja. Isključite rernu, lagano je otvorite i ostavite dok se obruči ne ohlade.

6 Korak

7. Korak

Dok se obruči hlade, šećer i vodu pržite na srednjoj vatri bez mešanja (posudom samo lagano kružite) dok šećer ne dobije boju ćilibara.

7 Korak

8. Korak

Sklonite sa vatre, dodajte lešnik, badem i so, pa umešajte. Smesu stavite na masni papir i ohladite.

8 Korak

9. Korak

Hladnu smesu usitnite u blenderu dok ne dobijete pastu.

9 Korak

10. Korak

Žumanca, gustin, šećer i malo hladnog mleka umutite mikserom, preostalo mleko zakuvajte.

10 Korak

11. Korak

Zakuvano mleko lagano ulivajte u smesu uz stalno mešanje, pa kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

11 Korak

12. Korak

U ohlađeni krem umutite već umućeni puter, dodajte praline pastu i Mlevenu Plazmu.

12 Korak

13. Korak

Obruče od testa prerežite, napunite kremom i preklopite. Pospite šećerom u prahu.

13 Korak

14. Korak

Vaš kolač je spreman!

14 Korak

Autor:

Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika