
Plazma kapkejkovi sa crvenim voćem i belom čokoladom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 45 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
TESTO:
80 g putera
160 g šećera
1 supena kašika vanilinog šećera
1 jaje
1 štap vanile
180 g kiselog mleka
170 g brašna
1 kafena kašičica praška za pecivo
100 g Plazme
100 g ribizli i jagoda
FIL:
150 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
Dekoracija:
30g Plazme
30 g ribizli ili jagoda
30 g bele čokolade
1. Korak
Zagrejte rernu na 180°C.
2. Korak
Pleh za mafine obložite papirnim korpicama za pečenje.
3. Korak
Omekšali puter umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa u to dodajte jaje i dobro izmešajte. Štap vanile rasecite po dužini pa vrhom noža sastružite semenke i dodajte ih u smesu. Nakon toga dodajte i kiselo mleko, brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite tako da smesa postane ujednačena i vazdušasta.
4. Korak
Na kraju smesi dodajte Plazmu izlomljenu na sitnije komade i voće. Izmešajte je dobro špatulom pa ravnomerno rasporedite u papirne korpice kojima ste obložili pleh. Pleh stavite u rernu na 20 minuta. Ispečene mafine izvadite iz kalupa i stavite na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
5. Korak
Umutite slatku pavlaku. Belu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pa je sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom.
6. Korak
Tako dobijen fil sipajte u špric kesu i nafilujte cupcake. Za ukrašavanje, po želji, možete upotrebiti Plazmu, voće ili otopljenu belu čokoladu.
7. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise