Kolač sa voćem
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 90 min.
Porcija: 12-15 komada
Težina:
Sastojci:
220 g brašna
30 g Mlevene Plazme
prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
2 jaja
100 ml ulja
1 kašika kokosovog ulja, za aromu
250 ml jogurta
150 g šećera
Voćni sloj:
300 g smrznutog voća (maline ili mešavina bobičastog voća)
1 ravna kašika brašna
Posip:
3 kašike brašna
3 kašike Mevene Plazme
2 kašike smeđeg šećera
60 g hladnog putera
1. Korak
Upalite rernu da se greje na 180 °C. Dno kalupa u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje, stranice namažite sa malo putera. Ako kolač hoćete da pečete u vatrostalnoj posudi, ne morate da stavite papir.
2. Korak
Za mrvičasti posip pomešajte brašno, Mlevenu Plazmu, smeđi šećer i puter. Puter dlanovima utrljajte u suve sastojke tako da dobijete mrvice veličine graška. Ostavite u frižider dok spremate testo.
3. Korak
Pomešajte smrznuto voće sa kašikom brašna i ostavite sa strane.
4. Korak
Za testo, u jednoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, Mlevenu Plazmu, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte jaja, ulje, kokosovo ulje, jogurt i šećer pa dobro sjedinite sa žicom ili uz pomoć miksera. Dodajte u suve sastojke i sve dobro promešajte.
5. Korak
Dobijenu smesu sipajte u pripremljeni kalup, ravnomerno rasporedite i poravnajte je. Preko rasporedite smrznuto voće. A preko voća pospite mrvičasti posip. Stavite kolač da se peče oko 30 minuta, ali najbolje je da uradite test sa čačkalicom - u sredinu kolača zabodete čačkalicu, ako izađe suva, kolač je pečen.
6. Korak
Kolač ostavite malo da se prohladi, pa ga možete služiti. Dodatno ga pospite sa šećerom u prahu po potrebi.
7. Korak
Vaš kolač je spreman!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise