Čokoladni banana hleb
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 45 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
150 g Mlevene Plazme
60 g smeđeg šećera
30 g kakao praha
pola kašičice sode bikarbone
pola kesice praška za pecivo
pola kašičice cimeta
jači prstohvat himalajske soli
3 super zrele banane
2 veća jaja
100 ml maslinovog ulja
ekstrakt vanile
100 g čokoladnih kapljica (ili seckane tamne čokolade)
2 banane isečene po dužini na pola (za od gore, opciono)
Dekoracija:
slatka pavlaka
malo meda
Plazma Mlevena
1. Korak
U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke tj. Mlevenu Plazmu, šećer, sodu, prašak za pecivo, so, kakao i cimet, a u drugoj posudi izgnječite tri banane, dodajte jaja, ekstrakt vanile i ulje pa sve dobro promešajte.
2. Korak
Dodajte vlažne sastojke u suve i blago promešajte, dodajte i čokoladne kapljice pa smesu izlite u liveni tiganj koji ste predhodno podmazali.
3. Korak
Od gore stavite dve banane presečene po dužini.
4. Korak
Rernu zagrejte na 180 °C, stavite tiganj u rernu i pecite oko 30 minuta tj. dok čačkalica probodena kroz sredinu izađe suva, ne računajući rastopljene čokoladne kapljice.
5. Korak
Sačekajte da se kolač malo prohladi a onda ga servirajte sa umućenom slatkom pavlakom, malo meda i Mlevene Plazme.
6. Korak
Vaš kolač je spreman!
Autor:
Olivera Senić / Ja u kuhinji
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise