
Rocky road sa komadićima Plazme
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 20 min.
Porcija: 20
Težina:
Sastojci:
200 g mlečne čokolade
200 g tamne čokolade
1 konzerva (397 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
50 g sitno seckanih lešnika ili badema
100 g raznobojnih penastih (maršmelou) bonbon
100 g izdrobljene Plazme
50 g kokosa
1. Korak
Penaste bonbone, ako su krupne, iseckati na komadiće ne veće od 6-7 mm. Plazmu izdrobiti na komadiće različite veličine. Nemojte ju previse usitniti. Bonbonama i Plazmi dodajte seckane lešnike ili bademe i kokos, pa sve ovlaš izmešajte.
2. Korak
Pripremite manji pleh, dimenzija oko 15 x 25 cm i obložite ga papirom za pečenje.
3. Korak
Na pari istopite u istoj posudi obe vrste čokolade i kondenzovano mleko. Masa će biti veoma gusta. Odmah ju sipajte preko usitnjenih sastojka i sve brzo i temeljno izmešajte. Važno je da budete brzi jer se čokoladna masa zbog kondenzovanog mleka brzo steže. Gustu lepljivu masu sipajte u pripremljen pleh i mokrom kašikom rasporedite u ravnomeran sloj. Stavite u frižider na 1 do 2h, pa secite u kocke i služite.
4. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti