Pečeni puding sa jabukama
Kolači

Pečeni puding sa jabukama

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 55 min.

Porcija slika Porcija: 6-8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150 g Plazme, izlomljene na komade
300 ml slatke pavlake
4 jajeta
50 g šećera
1 vanilin šećer
¼ kašičice muskatnog oraha
Sitno rendana korica polovine pomorandže
2 jabuke isečene na kockice


Za serviranje:
1 jabuka
2 kašike meda
1 kašika soka od limuna
maline

1. Korak

Rernu zagrejati na 180 °C, a posudu za pečenje veličine 30x10 cm obložiti papirom za pečenje i ostaviti sa strane.

2. Korak

U većoj činiji pomešati jaja, slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer, koricu pomorandže i muskatni orah.

3. Korak

Dodati seckanu jabuku i izlomljenu Plazmu. Dobro izmešati a zatim preručiti u pripremljen kalup za pečenje.

4. Korak

Peći 40 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja, ostaviti puding u kalupu 20-ak minuta da se ohladi a zatim ga iseći na komade.

5. Korak

Jabuke oprati i iseći na tanko. Pomešati sa medom i limunom i ostaviti da stoje 10-ak minuta da puste sokove.

6. Korak

Puding poslužiti sa jabukama i drugim voćem po želji.

7. Korak

Vaš desert je spreman!

7 Korak

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika