
Pečeni puding sa jabukama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 55 min.
Porcija: 6-8
Težina:
Sastojci:
150 g Plazme, izlomljene na komade
300 ml slatke pavlake
4 jajeta
50 g šećera
1 vanilin šećer
¼ kašičice muskatnog oraha
Sitno rendana korica polovine pomorandže
2 jabuke isečene na kockice
Za serviranje:
1 jabuka
2 kašike meda
1 kašika soka od limuna
maline
1. Korak
Rernu zagrejati na 180 °C, a posudu za pečenje veličine 30x10 cm obložiti papirom za pečenje i ostaviti sa strane.
2. Korak
U većoj činiji pomešati jaja, slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer, koricu pomorandže i muskatni orah.
3. Korak
Dodati seckanu jabuku i izlomljenu Plazmu. Dobro izmešati a zatim preručiti u pripremljen kalup za pečenje.
4. Korak
Peći 40 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja, ostaviti puding u kalupu 20-ak minuta da se ohladi a zatim ga iseći na komade.
5. Korak
Jabuke oprati i iseći na tanko. Pomešati sa medom i limunom i ostaviti da stoje 10-ak minuta da puste sokove.
6. Korak
Puding poslužiti sa jabukama i drugim voćem po želji.
7. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise