Francipan tart sa kruškama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za tart:
130 g putera sobne temperature
180 g brašna
3 žumanca
70 g Mlevene Plazme
60 g šećera u prahu
Sastojci za francipan:
100 g Mlevene Plazme
100 g bademovog brašna
100 g kristal šećera
120 g putera sobne temperature
2 jaja
4 kruške
Dekoracija:
Sladoled od vanile
Listići badema
Mlevena Plazma
1. Korak
U većoj posudi pomešajte brašno, Mlevenu Plazmu i šećer u prahu.
2. Korak
Puter iseckajte na kockice, pa dodajte u brašno
3. Korak
Mesite testo uz dodavanje jednog po jednog žumanceta dok ne postane kompaktno.
4. Korak
Kalup za tart sa odvojivim dnom premažite uljem.
5. Korak
Na obrašnjenoj površini prevucite testo oklagijom na debljinu do 3mm.
6. Korak
Testo prebacite i utapkajte u kalup. Izbockajte viljuškom pa odožite da odstoji.
7. Korak
Puter, bademovo brašno, Mlevenu Plazmu i kristal šećer umutite penasto mikserom, pa dodajte jaja. Mutite dok se masa ne sjedini.
8. Korak
Francipanom napunite tart.
9. Korak
Kruške oljuštite, pa isecite na tanje kriske.
10. Korak
Poređajte ih u krug na francipan i utisnite ih u površinu.
11. Korak
Tart pecite na 160 stepeni, 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju.
12. Korak
Na sobnoj temperaturi prohladite tart.
13. Korak
Pre služenja dodajte kuglu sladoleda, listiće badema i Mlevenu Plazmu.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise