Kolači

Francipan tart sa kruškama

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h 30 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Sastojci za tart:

130 g putera sobne temperature

180 g brašna

3 žumanca

70 g Mlevene Plazme

60 g šećera u prahu

Sastojci za francipan:

100 g Mlevene Plazme

100 g bademovog brašna

100 g kristal šećera

120 g putera sobne temperature

2 jaja

4 kruške

Dekoracija:

Sladoled od vanile

Listići badema

Mlevena Plazma

1. Korak

U većoj posudi pomešajte brašno, Mlevenu Plazmu i šećer u prahu.

2. Korak

Puter iseckajte na kockice, pa dodajte u brašno

3. Korak

Mesite testo uz dodavanje jednog po jednog žumanceta dok ne postane kompaktno.

4. Korak

Kalup za tart sa odvojivim dnom premažite uljem.

5. Korak

Na obrašnjenoj površini prevucite testo oklagijom na debljinu do 3mm.

6. Korak

Testo prebacite i utapkajte u kalup. Izbockajte viljuškom pa odožite da odstoji.

7. Korak

Puter, bademovo brašno, Mlevenu Plazmu i kristal šećer umutite penasto mikserom, pa dodajte jaja. Mutite dok se masa ne sjedini.

8. Korak

Francipanom napunite tart.

9. Korak

Kruške oljuštite, pa isecite na tanje kriske.

10. Korak

Poređajte ih u krug na francipan i utisnite ih u površinu.

11. Korak

Tart pecite na 160 stepeni, 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju.

12. Korak

Na sobnoj temperaturi prohladite tart.

13. Korak

Pre služenja dodajte kuglu sladoleda, listiće badema i Mlevenu Plazmu.

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika