Čokoladni Plazma desert sa višnjama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min.
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Preliv:
150 g zamrznutih višanja (bez koštica)
3 supene kašike šećera
Hrskavi sloj:
125 g Mlevene Plazme
50 g putera
Kremasti sloj:
250 g krem sira
50 g šećera u prahu
100 g crne čokolade sa 70% kakaoa
250 ml slatke pavlake
1. Korak
Krem sir izvadite iz frižidera kako bi se ugrejao do sobne temperature.
2. Korak
U jednu šerpu sipajte višnje i šećer i stavite da se kuvaju dok ne dobijete nešto nalik na ređi sos. Preliv sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
3. Korak
U zasebnoj posudi pomešajte Mlevenu Plazmu i puter. Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.
4. Korak
Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se ohladi.
5. Korak
U činiji srednje veličine umutite krem sir i šećer u prahu, a zatim postepeno dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro sjedinite.
6. Korak
U drugoj činiji umutite slatku pavlaku tako da dobijete ređi šlag, a onda je lagano sjedinite sa krem sir smesom. U čaše dodajte naizmenično hrskavi pa kremasti sloj.
7. Korak
Na kraju desert prelijte voćnim prelivom.
8. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise