Čokoladni Plazma desert sa višnjama
Kolači

Čokoladni Plazma desert sa višnjama

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Preliv:

150 g zamrznutih višanja (bez koštica)

3 supene kašike šećera

Hrskavi sloj:

125 g Mlevene Plazme

50 g putera

Kremasti sloj:

250 g krem sira

50 g šećera u prahu

100 g crne čokolade sa 70% kakaoa

250 ml slatke pavlake

1. Korak

Krem sir izvadite iz frižidera kako bi se ugrejao do sobne temperature.

2. Korak

U jednu šerpu sipajte višnje i šećer i stavite da se kuvaju dok ne dobijete nešto nalik na ređi sos. Preliv sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

3. Korak

U zasebnoj posudi pomešajte Mlevenu Plazmu i puter. Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.

4. Korak

Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se ohladi.

5. Korak

U činiji srednje veličine umutite krem sir i šećer u prahu, a zatim postepeno dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro sjedinite.

6. Korak

U drugoj činiji umutite slatku pavlaku tako da dobijete ređi šlag, a onda je lagano sjedinite sa krem sir smesom. U čaše dodajte naizmenično hrskavi pa kremasti sloj.

7. Korak

Na kraju desert prelijte voćnim prelivom.

8. Korak

Vaš desert je spreman!

8 Korak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika