Panakota sa karamelom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h +3–4 h za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
10 g želatina
600 ml slatke pavlake
2 supene kašike šećera
1 štap vanile
30 g Mlevene Plazme
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
150 g putera
Dekoracija:
50 g Plazme
1. Korak
Želatin sipajte u činijicu, prelijte s pola čaše hladne vode i ostavite da nabubri.
2. Korak
Slatku pavlaku sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i štapom vanile i zagrejte na oko 40 stepeni. Sklonite sa vatre i dodajte želatin.
3. Korak
Dobijenu smesu sipajte dopola u 4 čaše, dodajte sloj Mlevene Plazme, pa odozgo rasporedite ostatak smese. Čaše stavite u frižider na 3–4 sata da se smesa stegne.
4. Korak
Zagrejte slatku pavlaku. Šećer otopite na tihoj vatri. Čim se otopi, sklonite ga s vatre i polako dodajte slatku pavlaku uz konstantno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte puter isečen na manje komade i mešajte dok se sve ne sjedini.
5. Korak
Preručite u drugu posudu i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
6. Korak
Panakotu koju ste prethodno ohladili prelijte karamelom i ukrasite Plazmom.
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise