Kolači

Panakota sa karamelom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h +3–4 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

10 g želatina

600 ml slatke pavlake

2 supene kašike šećera

1 štap vanile

30 g Mlevene Plazme

200 g šećera

200 ml slatke pavlake

150 g putera

Dekoracija:

50 g Plazme

1. Korak

Želatin sipajte u činijicu, prelijte s pola čaše hladne vode i ostavite da nabubri.

2. Korak

Slatku pavlaku sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i štapom vanile i zagrejte na oko 40 stepeni. Sklonite sa vatre i dodajte želatin.

3. Korak

Dobijenu smesu sipajte dopola u 4 čaše, dodajte sloj Mlevene Plazme, pa odozgo rasporedite ostatak smese. Čaše stavite u frižider na 3–4 sata da se smesa stegne.

4. Korak

Zagrejte slatku pavlaku. Šećer otopite na tihoj vatri. Čim se otopi, sklonite ga s vatre i polako dodajte slatku pavlaku uz konstantno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte puter isečen na manje komade i mešajte dok se sve ne sjedini.

5. Korak

Preručite u drugu posudu i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

6. Korak

Panakotu koju ste prethodno ohladili prelijte karamelom i ukrasite Plazmom.

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika