Posne poslastice

Posna Fantazija torta

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije: Vreme pripreme slika

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 50 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

1l bademovog mleka

130 g šećera

2 kesice vanilin šećera

120 g gustina

200 g margarina

120 g prah šećera

150 g Mlevene Plazme Posne

120 g kokosa

170 g seckanih oraha

 

Za glazuru:

100 g tamne čokolade

1 kašika ulja

1 kašika meda

Dekoracija:

70g Mlevene Plazme Posne

Kokos

Voće po izboru

1. Korak

Odvojite 250 ml bademovog mleka. U tih 250 ml razmutiti gustin a ostatak bademovog mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom.

2. Korak

Kada provri, dodajte gustin smesu, mešajte i kuvajte dok ne provri još jednom, te fil kuvajte par minuta intenzivno mešajući, pa je prekrijte streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

3. Korak

Nakon toga pomešajte margarin i prah šećer, i dodajte ih u ohlađenu puding smesu .

4. Korak

U jedan deo fila dodajte Mlevenu Plazmu Posnu, u drugi kokos, a u treći orahe. Svaki zasebno dobro sjedinite do homogene smeše.

5. Korak

U kalupu prečnika 22 cm rasporedite filove, prvo Plazmu, pa kokos, pa na kraju orah fil I odložite u frižider na 6h.

6. Korak

Napravite glazuru tako što ćete staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.

7. Korak

Glazuru polako prelijte preko fila vratite tortu na hlađenje dok se čokolada ne stegne, pa onda dekorišite.

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika