Posna Fantazija torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 50 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
1l bademovog mleka
130 g šećera
2 kesice vanilin šećera
120 g gustina
200 g margarina
120 g prah šećera
150 g Mlevene Plazme Posne
120 g kokosa
170 g seckanih oraha
Za glazuru:
100 g tamne čokolade
1 kašika ulja
1 kašika meda
Dekoracija:
70g Mlevene Plazme Posne
Kokos
Voće po izboru
1. Korak
Odvojite 250 ml bademovog mleka. U tih 250 ml razmutiti gustin a ostatak bademovog mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Korak
Kada provri, dodajte gustin smesu, mešajte i kuvajte dok ne provri još jednom, te fil kuvajte par minuta intenzivno mešajući, pa je prekrijte streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Korak
Nakon toga pomešajte margarin i prah šećer, i dodajte ih u ohlađenu puding smesu .
4. Korak
U jedan deo fila dodajte Mlevenu Plazmu Posnu, u drugi kokos, a u treći orahe. Svaki zasebno dobro sjedinite do homogene smeše.
5. Korak
U kalupu prečnika 22 cm rasporedite filove, prvo Plazmu, pa kokos, pa na kraju orah fil I odložite u frižider na 6h.
6. Korak
Napravite glazuru tako što ćete staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.
7. Korak
Glazuru polako prelijte preko fila vratite tortu na hlađenje dok se čokolada ne stegne, pa onda dekorišite.
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise