
Posni čokoladni kolač
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 45 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
200 gr Posne Plazme
200 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
140ml bademovog mleka
6 kašika šećera
100 gr pečenih, mlevenih lešnika
50 gr kokosa
2 kašike kakaa
1. Korak
U posudu izlomite Posnu Plazmu, dodajte lešnik i kokos, pa sve izmešajte.

2. Korak
U šerpu na tihoj vatri kuvajte bademovo mleko, šećer, iseckan margarin na kockice i izlomljenu čokoladu. Povremeno promešajte kako bi se sve istopilo. Kada se istopi sačekajte da provri i odmah prelijte preko mešavine Posne Plazme, kokosa i lešnika.

3. Korak
Dobro promešajte pa stavite u neki manji kalup (oko 20x20cm), koji je obložen papirom za pečenje. Kada se ravnomerno rasporedi smesa po kalupu potrudite se da bude izravnate površinu što bolje.

4. Korak
Ohladite kolač minimum 2 sata. Pre sečenja izvadite 10 minuta da odstoji, a onda isecite u željeni oblik i poslužite

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti