
Kadaif
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 50 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
300g kadaif
2kašike posnog margarina
2kašike šećera
Za bazu fila:
1l bademovog mleka
šolja šećera
šolja brašna
2kesice vanil šećera
125g margarina
Za punjenje:
120g Mlevene Plazme Posne
150g seckanih oraha
10g cimeta
1. Korak
U tiganju propržite kadaif, margarin i šećer, pa prebacite u pleh i poravnajte.

2. Korak
Skuvajte bazu fila tako što ćete zagrejati mleko, a onda sjedinite sa šećerom, brašnom i vanil šećerom.

3. Korak
Kuvajte mešajući na tihoj vatri 12 minuta. Skinite sa vatre, te kada se prohladi sjedinite sa margarinom.

4. Korak
Ohladite potpuno, pa premažite preko kadaifa ravnomerno u plehu.

5. Korak
Kada „odleži“, pospite orasima, cimetom i Mlevenom Plazmom Posnom, pa servirajte.

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti