Posne rolnice sa Plazmom i cimetom
Posne poslastice

Posne rolnice sa Plazmom i cimetom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 ml tople vode

5 g kvasca

2 kašike šećera ( može i 4 zavisi koliko slatko želite )

50 ml ulja za testo i 30 ml na kraju

350 g brašna

Za nadev:

200 g mlevenih oraha

1 kašika cimeta

200 g kristal šećera

100 ml ulja

150 g Mlevene Plazme Posne

Za preliv:

150 ml bademovog mleka

4 kašike šećera

1. Korak

U jednu posudu sipajte toplu vodu, dodati šećer, kvasac i ulje pa promešajte, pa dodajte brašno i umesite testo ( ostaće još malo lepljivo, ali sad ga prelijte sa malo ulja i premesite ). Ostavite pokriveno na toplom mestu sat vremena.

1 Korak

2. Korak

Za to vreme iseckajte orahe, pomešajte sa šećerom, Mlevenom Plazmom Posnom i cimetom pa prelijte uljem i dobro izmešajte da ulje prođe svuda (dobićete zrnastu masu, neće biti retka) pa pustite da odstoji 40 minuta.

2 Korak

3. Korak

Nadošlo testo blago premesite uz malo brašna pa podelite na 6 delova. Svaki deo blago oblikujte i ostavite 10 minuta na podlozi posutoj brašnom da odstoji.

3 Korak

4. Korak

Svaki deo testa razvucite u krug otprilike prečnika 20cm.

4 Korak

5. Korak

Prvi deo premažite četkicom sa malo ulja pa pospite šestinom nadeva. Prebacite preko drugo testo, stavite ga na sredinu pa ivice razvucite rukom i pritisnite da se zalepe za donje testo. Ponovite postupak sa uljem i nadevom i sve tako dok ne utrošite testo i nadev. Na gornje testo takođe namažite ulje i pospite Mlevenu Plazmu Posnu, a zatim ih rukom utisnite.

5 Korak

6. Korak

Isecite testo u trake debljine 2cm.

6 Korak

7. Korak

Uzmite jednu traku, stisnite je rukom, dodatno istanjite, presavijte po sredini, uvijte pa potom stavite u podmazan pleh.

7 Korak

8. Korak

Kada poslažete štapiće u pleh ostavite nekih 15 minuta da odstoje, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 200°C.

8 Korak

9. Korak

Posebno prokuvajte 150 ml bademovog mleka sa 4 kašike šećera, kada provri ostavite da vri minut.

9 Korak

10. Korak

Pečene rolnice prelijte ovim prelivom i vratite u rernu još 5 minuta.

10 Korak

11. Korak

Vaš desert je spreman!

11 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika