
Posna Kapri torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h i 30 min.
Porcija: 20
Težina:
Sastojci:
1 kg Plazme Posne
300 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
Fil I:
1 l soka od narandže
3 pudinga sa ukusom vanile
3 kašike šećera
200 g margarina
100 g šećera u prahu
Fil II:
400 g zamrznutih jagoda
400 ml vode
2 pudinga sa ukusom jagode
8 kašika šećera
50 g margarina
1. Korak
Razmutite puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte puding kad sok provri pa mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

2. Korak
U jagode dodajte 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostavite da provri, pa izblendajte ručnim blenderom i ostavite da vri još 2 minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

3. Korak
Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode pa zakuvajte u kašu od malina ili jagoda. Kada se zgusne dodajte 50 g margarina, mešajte dok se ne otopi, pa sklonite sa vatre.

4. Korak
Dok čekate da se filovi ohlade podelite Plazmu Posnu na 4 dela, te otopite čokoladu sa uljem, izmešajte, treba da bude ređe teksture, da se lako maže na Plazmu Posnu i da ima za sva 4 reda. (ukoliko se čokolada zgusne, opet je zagrejete)

5. Korak
Poslažite prvi red Plazme Posne u oblik koji vama odgovara pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne.

6. Korak
Mešajte penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa im dodajte ohladjen puding sa sokom od pomorandže i sve umutite.

7. Korak
Fil od jagoda umutite mikserom i otpustiće na radnu teksturu.

8. Korak
Na Plazmu Posnu naneti fil od pomorandže pa od malina i opet poslagati preko red Plazme Posne, pa premazati čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite i poslednji red Plazme Posne, njega takodje premažite čokoladom. Ostavite obavezno da odstoji preko noći da Plazma Posna dostigne savršenu teksturu.

9. Korak
Vaša torta je spremna!

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise