Posna Kapri torta
Posne poslastice

Posna Kapri torta

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije: Vreme pripreme slika

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 20

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

1 kg Plazme Posne

300 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

Fil I:

1 l soka od narandže

3 pudinga sa ukusom vanile

3 kašike šećera

200 g margarina

100 g šećera u prahu

Fil II:

400 g zamrznutih jagoda

400 ml vode

2 pudinga sa ukusom jagode

8 kašika šećera

50 g margarina

1. Korak

Razmutite puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte puding kad sok provri pa mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

1 Korak

2. Korak

U jagode dodajte 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostavite da provri, pa izblendajte ručnim blenderom i ostavite da vri još 2 minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

2 Korak

3. Korak

Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode pa zakuvajte u kašu od malina ili jagoda. Kada se zgusne dodajte 50 g margarina, mešajte dok se ne otopi, pa sklonite sa vatre.

3 Korak

4. Korak

Dok čekate da se filovi ohlade podelite Plazmu Posnu na 4 dela, te otopite čokoladu sa uljem, izmešajte, treba da bude ređe teksture, da se lako maže na Plazmu Posnu i da ima za sva 4 reda. (ukoliko se čokolada zgusne, opet je zagrejete)

4 Korak

5. Korak

Poslažite prvi red Plazme Posne u oblik koji vama odgovara pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne.

5 Korak

6. Korak

Mešajte penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa im dodajte ohladjen puding sa sokom od pomorandže i sve umutite.

6 Korak

7. Korak

Fil od jagoda umutite mikserom i otpustiće na radnu teksturu.

7 Korak

8. Korak

Na Plazmu Posnu naneti fil od pomorandže pa od malina i opet poslagati preko red Plazme Posne, pa premazati čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite i poslednji red Plazme Posne, njega takodje premažite čokoladom. Ostavite obavezno da odstoji preko noći da Plazma Posna dostigne savršenu teksturu.

8 Korak

9. Korak

Vaša torta je spremna!

9 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika