Uskršnja Plazma torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 2h
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
10 jaja
300 g kristal šećera
200 g brašna
80 g Mlevene Plazme
2 kesice praška za pecivo
2 kesice vanilin šećera
150 ml ulja
50g kakaa
Sastojci za krem:
800 ml slatke pavlake
1 kg mascarponea
1 kesica želatina
300 g crne čokolade
200 g Mlevene Plazme
2 kesice vanilin šećera
Dekoracija:
Čokoladna jaja
Slatka pavlaka
Jestive boje
Mini Plazma
1. Korak
Pripremu započnite biskvitom tako što ćete prvo umutiti penasto jaja i kristal šećer. Dodajte ulje i umešajte ga špatulom.
2. Korak
U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa prosejte u masu od jaja.
3. Korak
Dodajte Mlevenu Plazmu pa izmešajte lagano špatulom tek toliko da se sastojci sjedine.
4. Korak
Pripremite dva kalupa prečnika 23 cm i obložite im ivice papirom za pečenje.
5. Korak
Masu za koru sipajte ravnomerno u dva kalupa pa stavite na pečenje 30 minuta na 180 stepeni.
6. Korak
Želatin za krem pripremite po uputstvu sa kesice.
7. Korak
Čokoladu istopite na pari.
8. Korak
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom pa dodajte maskarpone uz konstantno mešanje.
9. Korak
Nabubreli želatin istopite pa dodajte u masu od maskarponea.
10. Korak
Dodajte istopljeni čokoladu i Mlevenu Plazmu pa sjedinite krem špatulom
11. Korak
Gotove, ohlađene biskvite prerežite po pola.
12. Korak
U kalup precnika 23 cm stavite polovinu jedne kore, pa nanesite ravnomerno 1/4 krema. Ponovite postupak dok ne potrosite kore i krem tako da krem bude poslednji. Odložite na hlađenje.
13. Korak
Umutite 300 ml slatke pavlake pa premažite ohlađenu tortu.
14. Korak
Ostatak pavlake podelite jednako u 3 činije pa u svaku dodajte željenu jestivu boju.
15. Korak
Nastavkom za šlag dekorisite obod torte u krug raznobojnim šlagom a sredinu popunite mini čokoladnim jajima i Mini Plazmom.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise