Praznične poslastice

Mirisi iz Majine kuhinje - Posna Plazma torta

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga (kalup 20 cm):

200 g Mlevene Plazme Posne

1-1,5 dl soka od jabuke

Fil:

2 pudinga od vanile

500 ml biljnog mleka + malo mleka za razmutiti puding

50 g biljnog maslaca (kakao maslac, kokosov, margarin...)

1 kašikica vanila ekstrakta

1 kašika Mlevene Plazme Posne

malo cimeta

Preliv od jagoda:

500 g jagoda

agava sirup po želji

2 kašike gustina

1. Korak

Plazmu i sok pomešajte i utisnite u kalup.

2. Korak

Za beli fil prvo pomešajte puding i agavu sa malo mleka da razbijete grudvice. Nakon toga sipajte smesu u hladno mleko i kuvajte dok ne dobijete gustinu kao za puding. U vruće dodajte maslac. Sipajte odmah 1/2 smese na koru i stavite u zamrzivač dok skuvate jagode.

3. Korak

Jagode i agavu kuvajte 15 minuta, dodajte gustin i kuvajte još dva minuta. Stavite preko belog fila. Nakon toga preko jagoda prelijete ostatak belog fila i pospete sa malo Plazme. Ostavite 3-4 sata u frižideru da se ohladi.

Autor:

Mirisi iz Majine kuhinje

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika