Od slatkoga slađe - Plazma mousse čokoladna torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 2 h (hlađenje 1 h)
Porcija: 18-20
Težina:
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
3 belanca
80 g šećera
80 g tostiranih mlevenih lešnika
20 g glatkog brašna
15 g kakaa
Sastojci za Plazma fil:
2 listića želatina
3 dl slatke pavlake
30 g šećera u prahu
100 g Plazme Mlevene
40 g mlevenih oraha
Sastojci za čokoladni fil:
6 listića želatina
5 dl slatke pavlake
3 žumanca
1 dl slatke pavlake
50 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
1 kašičica arome vanile
Sastojci za čokoladnu glazuru:
150 g pavlake za kuvanje
150 g čokolade za kuvanje
1. Korak
Biskvit: Belanca sobne temperature mutiti mikserom, polako dodavati šećer. U sneg od belanaca umešati navedene sastojke.
2. Korak
Smesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom veličine 20 cm i peći u pećnici zagrejanoj na 180˚C oko 15 minuta.
3. Korak
Ohladiti biskvit.
4. Korak
Plazma fil: Želatin preliti vodom.
5. Korak
Vruću slatku pavlaku i šećer umešati pa dodati oceđeni želatin. Mešati da nema grudica. Dodati Mlevenu Plazmu i orahe.
6. Korak
Dno kalupa za tortu veličine 20 cm obložiti masnim papirom, a zidove prijanjajućom folijom ili masnim papirom.
7. Korak
Staviti biskvit i preliti toplim filom pa staviti u zamrzivač na 60 minuta.
8. Korak
Čokoladni fil. Želatin preliti vodom.
9. Korak
Žumance, pavlaku (1 dl) i šećer umutiti i kuvati na pari dok smesa ne postigne temperaturu od 72 ⁰C.
10. Korak
Dodati čokoladu i otopiti. Smesu uliti u šlag (umutiti 5 dl slatke pavlake), dodati aromu vanile i umešati.
11. Korak
U kalup veličine 24 – 26 cm položiti biskvit sa belim filom pa sipati čokoladni fil.
12. Korak
Tortu staviti u frižider pa nakon 1 – 2 sata preliti čokoladnom glazurom (pavlaku za kuvanje i čokoladu otopiti na pari).
13. Korak
Tortu ohladiti preko noći, ukrasiti po želji i poslužiti.
Autor:
Od slatkoga slađe
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise