Sladoled od lavande sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h + 8–9 h za hlađenje i zamrzavanje
Porcija: 3
Težina:
Sastojci:
2 žumanca
200 ml mleka
1 kafena kašičica suvih cvetića lavande
2 supene kašike šećera
50 g Mlevene Plazme
50 g bele čokolade
250 ml slatke pavlake
Dekoracija:
50 g bele čokolade
50 g Mlevene Plazme
1 kafena kašičica suvih cvetića lavande
1. Korak
Sipajte mleko u lonac za kuvanje na pari. Dodajte cvetiće lavande i kašiku šećera i zagrejte do vrenja.
2. Korak
U posebnoj posudi umutite žumanca sa kašikom šećera tako da pobele, a zatim im lagano dodajte malo zagrejanog mleka uz konstantno mešanje. Dobijenu smesu vratite nazad u lonac sa mlekom i kuvajte na tihoj vatri uz konstantno mešanje dok se smesa ne zgusne.
3. Korak
Pred sam kraj dodajte belu čokoladu i dobro izmešajte. Dobijenu smesu sipajte u činiju i ostavite je neko vreme da se ohladi do sobne temperature, a zatim je ubacite u frižider na 3–4 sata da se u potpunosti ohladi.
4. Korak
Umutite slatku pavlaku i u nju dodajte smesu iz frižidera. Sve dobro izmešajte i stavite u zamrzivač da se stegne. Na svakih 20 minuta vadite smesu iz zamrzivača da biste je promešali. Kada je već polusmrznuta, dodajte Mlevenu Plazmu i dobro promešajte. Smesu vratite u zamrzivač da se potpuno stegne.
5. Korak
Sipajte u rashlađene čaše i ukrasite belom čokoladom iseckanom na listiće, Mlevenom Plazmom i cvetićima lavande.
6. Korak
Vaš sladoled je spreman!
Autor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise