Plazma baklava
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 16
Težina:
Sastojci:
Pakovanje kora 500g
300 g Mlevene Plazme
150 g mlevenih lešnika
250 g rastopljenog putera
100ml slatke pavlake
500 g šećera
500 ml vode
Limun
1. Korak
400g šećera i 500ml vode stavite da se kuvaju na srednjoj temperaturi.
2. Korak
Kada sirup proključa dodajte ceo limun isečen na kriške pa kuvajte jos 10 minuta. Odložite šećerni sirup na hlađenje.
3. Korak
Sjedinite Mlevenu Plazmu, mlevene lešnike, šećer i 100 g putera.
4. Korak
Ostatak putera pomešajte sa slatkom pavlakom.
5. Korak
Prvu koru premažite mešavinom putera i slatke pavlake pa prekrijte drugom korom. Drugu koru ponovo premažite pa pospite Plazma mešavinom.
6. Korak
Ponovite postupak dok ne potrošite materijal.
7. Korak
Pre pečenja isecite baklavu po želji pa premažite ostatkom mešavine putera i pavlake.
8. Korak
Baklavu pecite na 180 °C 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju.
9. Korak
Vruću baklavu prelijte hladnim šećernim sirupom.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise