Plazma korpice sa nanom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min. + 1 h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 g Mlevene Plazme
75 g kukuruznih pahuljica
75 g krupno seckanih pečenih lešnika
150 g putera
4–5 supenih kašika mleka
Fil:
250 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade sa 70% kakaoa
20 g putera
1 kafena kašičica arome nane
Dekoracija:
1. Korak
Puter izvadite iz frižidera kako bi omekšao. Pripremite kalup za mafine tako što ćete udubljenja premazati puterom. Rernu zagrejte na 180°C.
2. Korak
U jednoj posudi izdrobite kukuruzne pahuljice. Dodajte Mlevenu Plazmu i lešnike i sve izmešajte. Dodajte otopljen puter i mleko i sve dobro sjedinite tako da dobijete homogenu smesu. Dobijenom smesom obložite udubljenja na kalupu i formirajte plitke korpice. Korpice stavite u prethodno zagrejanu rernu na 10 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se malo prohlade. Posle 10–15 minuta pažljivo ih izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohlade.
3. Korak
Slatku pavlaku sipajte u šerpu i stavite da se zagreje skoro do ključanja (ne sme da proključa). Dodajte puter i izlomljenu čokoladu, pa sklonite sa vatre i mešajte dok se sve ne istopi i sjedini, odnosno dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu. Dodajte aromu nane i opet dobro izmešajte. Ostavite ganaš da se malo prohladi pa ga sipajte u korpice i ostavite da se u potpunosti stegne.
4. Korak
Gotove korpice ukrasite listićima sveže nane.
5. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise