
Jabuke u karameli
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
8 greni smit jabuka
200 g putera
450 g žutog šećera
150 g kristal šećera
50 ml vode
350 ml slatke pavlake
1 kašika ekstrakta od vanile
100 g Mlevene Plazme
Dekoracija:
Drveni štapići
Mlevena Plazma
Seckani orasi
Cimet
1. Korak
Sipajte vodu u veću šerpu, pa zagrejte do vrenja. Kada voda provri, ubacite jabuke i ostavite ih u vodi 10 sekundi, pa izvadite i dobro obrišite.

2. Korak
U svaku jabuku zabodite po jedan drveni štapić.

3. Korak
Pomešajte šećere, puter, vodu, slatku pavlaku i vanilu, pa stavite da se kuva na srednjoj temperaturi.

4. Korak
Kada karamela provri, smanjite na najnižu temperaturu, pa kuvajte još 30 minuta uz povremeno mešanje.

5. Korak
Kada je karamela skuvana, dodajte Mlevenu Plazmu i sjedinite špatulom.

6. Korak
Pomešajte seckane orahe, cimet i Mlevenu Plazmu.

7. Korak
Umočite jabuke, pa odložite na papir za pečenje.

8. Korak
Dok je karamela vruća, pospite mešavinom za dekoraciju.

9. Korak
Poslužite ohlađene jabuke.

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise