Cheesecake u čaši
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 15 min.
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
30 g putera
100 g Mlevene Plazme
250 ml slatke pavlake
250 g punomasnog krem sira
65 g šećera
40 g kisele pavlake
1 kašičica limunovog soka
½ kašičice arome vanile
250 g jagoda
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1. Korak
Pripremite duboke čaše u koje ćete slagati čizkejk.
2. Korak
Istopite puter na umerenoj vatri, pa ga dodajte Mlevenoj Plazmi. Umesite u mrvičastu smesu (ne treba da bude vlažna kao za klasičan čizkejk). Smesu od keksa ravnomerno rasporedite u 4 porcije.
3. Korak
Umutite slatku pavlaku u šlag. Posebno lagano umutite krem sir, pa mu dodajte šećer, kiselu pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile. Izmiksajte na manjoj brzini tek da se sjedini.
4. Korak
Dodajte umućenu slatku pavlaku i sve sjedinite.
5. Korak
Jagode isecite na kriške debljine 2-3 mm. Kriške pažljivo rasporedite u čaše, tako što ćete ih zalepiti za staklo. Smesu od sira kašikom rasporedite u čaše, pazeći da ne porušite kriške jagoda.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Nanesite je preko smese od sira pomoću dresir kese. Dodatno ukrasite svežim jagodama i listićima matičnjaka.
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise