Kolači

Mak kolač sa belom čokoladom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 g mlevenog maka
200 g šećera
2 kašike griza
500 ml mleka
1 vanilin šećer
150 g putera
300 g Mlevene Plazme  

Ganaš:
100 g bele čokolade
50 g slatke pavlake

1. Korak

Na srednju vatru u šerpicu stavite mak, šećer, griz, mleko, te prokuvajte. Kada se smesa zgusne, dodajte puter i dobro izmešajte emulziju.

2. Korak

U smesu dodajte Mlevenu Plazmu i sjediniti u homogenu smesu. Izlijte u kalup i ostavite da se dobro ohladi.

3. Korak

Napravite ganaš mešanjem bele čokolade i slatke pavlake na veoma slaboj vatri u šerpici.

4. Korak

Izvadite iz kalupa i prelijte ganašom.

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika