Mak kolač sa belom čokoladom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
200gr mlevenog maka
200g šećera
2 kašike griza
500ml mleka
1 vanilin šećer
150g putera
300 gr Mlevene Plazme
Ganaš:
100gr bele čokolade
50gr slatke pavlake
1. Korak
Na srednju vatru u šerpicu stavite mak, šećer, griz, mleko, te prokuvajte. Kada se smesa zgusne, dodajte puter i dobro izmešajte emulziju.
2. Korak
U smesu dodajte Mlevenu Plazmu i sjediniti u homogenu smesu. Izlijte u kalup i ostavite da se dobro ohladi.
3. Korak
Napravite ganaš mešanjem bele čokolade i slatke pavlake na veoma slaboj vatri u šerpici.
4. Korak
Izvadite iz kalupa i prelijte ganašom.
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti