Plazma semifredo sa sirupom od višanja i vina
Kolači

Plazma semifredo sa sirupom od višanja i vina

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min. + 1-2 h za zamrzavanje i hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Semifredo:

4 žumanca

2 jaja

100 g šećera

500 ml slatke pavlake

100 g Mlevene Plazme

75 g Plazme

100 g zamrznutih višanja

50 g crne čokolade

Sirup:

200 g zamrznutih višanja

100 g šećera

200 ml crnog vina

½ kafene kašičice cimeta

¼ kafene kašičice mlevenog karanfilića

1 zvezdasti anis

1 kafena kašičica gustina

1. Korak

Pravougaoni kalup dimenzija 30 x 11 cm obložite providnom folijom. Za kuvanje na pari pripremite 2 posude različitog prečnika.

2. Korak

U veću posudu sipajte vodu, pa u nju stavite manju posudu i stavite je na vatru kako bi se voda zagrejala. U manju posudu sipajte žumanca, cela jaja i šećer i mešajte neprestano 5–10 minuta dok se masa blago ne zgusne i ne počne da liči na ređi krem. Kada su jaja termički obrađena, sklonite krem sa pare, prekrijte ga providnom folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi.

3. Korak

Ulupajte slatku pavlaku, pa joj dodajte krem od jaja i sve dobro sjedinite. Ovoj smesi dodajte Mlevenu Plazmu i opet sve dobro izmešajte. Izlomite Plazmu na krupnije komade pa ubacite u smesu zajedno sa višnjama i seckanom crnom čokoladom. Sve lagano izmešajte pa sipajte u kalup i stavite u zamrzivač.

4. Korak

Na svakih 30 minuta vadite smesu iz zamrzivača da biste je lagano promešali jer će u protivnom čvrsti sastojci pasti na dno kalupa. Kalup vratite u zamrzivač kako bi semifredo mogao potpuno da se zamrzne.

5. Korak

U posebnu šerpicu sipajte preostale višnje i šećer. Dodajte vino i začine i stavite na tihu vatru da se kuva 10 minuta.

6. Korak

U posebnoj posudi izmešajte gustin sa malo vode tako da izbegnete stvaranje grudvica, a zatim ga sipajte u šerpicu sa višnjama.

7. Korak

Kuvajte još par minuta dok se preliv ne zgusne, a zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi do sobne temperature. Zaleđeni semifredo izvadite iz kalupa, isecite na kriške i prelijte voćnim prelivom.

8. Korak

Vaš desert je spreman!

8 Korak

Autor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika