Tart sa Plazmom i malinama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 sat i 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Kora:
220 g putera
300 g Mlevene Plazme
ceđeni sok od 1 narandže
Džem:
1 supena kašika želatina
300 g malina
5 supenih kašika šećera
1 štap vanile
Šlag:
200 g krem sira
250 g slatke pavlake
100 g Mlevene Plazme
Dekoracija:
50 g Mlevene Plazme
sveže maline
1. Korak
Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji.
2. Korak
Maline, šećer i vanilu stavite u manju šerpu i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne dobijete smesu nalik na džem.
3. Korak
Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i preručite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.
4. Korak
Mlevenu Plazmu i ohlađen puter sjedinite u multipraktiku tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte sok od narandže pa umesite testo i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24 cm.
5. Korak
Ravnomerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 minuta kako bi se kora stegla.
6. Korak
Na ohlađenu koru sipajte džem od malina pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne.
7. Korak
Za to vreme mikserom umutite krem sir uz postepeno dodavanje slatke pavlake kako biste dobili čvrst šlag. Na kraju dodajte Mlevenu Plazmu, dobro izmešajte i sipajte u špric za ukrašavanje.
8. Korak
Izvadite kalup iz frižidera i ravnomerno istisnite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svežim malinama i pospite Mlevenom Plazmom.
9. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise