
Tiramisu parfe sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 25 min. + 3 sata za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Hrskavi sloj:
160 g Mlevene Plazme
6 supenih kašika vrele jake crne kafe
1 supena kašika likera kalua
1 supena kašika šećera
Kremasti sloj:
2 žumanca
2 supene kašike slatkog desertnog vina (npr. marsala ili bermet)
60 g šećera
125 ml slatle pavlake
250 g sira maskarpone
Dekoracija:
kakao
crna čokolada
1. Korak
U jednu veću šerpu sipajte vodu i stavite na šporet da proključa.
2. Korak
U metalnoj činiji pomešajte žumanca sa šećerom i desertnim vinom, a zatim činiju stavite na šerpu i mešajte lagano žicom ili mikserom 5–8 minuta kako bi masa udvostručila volumen. Sklonite sa vatre i ostavite nekih 10 minuta da se prohladi.
3. Korak
Nakon toga dodajte sir maskarpone i dobro izmešajte.
4. Korak
U zasebnoj posudi umutite ohlađenu slatku pavlaku pa je dodajte smesi sa sirom maskarpone i sve sjedinite.
5. Korak
Vrelu crnu kafu sipajte u šolju, dodajte šećer i liker, pa promešajte i prelijte njome Mlevenu Plazmu koju ste prethodno sipali u zasebnu posudu. Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.
6. Korak
Uzmite 4 veće čaše i u svaku naizmenično ređajte hrskav pa kremast sloj.
7. Korak
Gotov desert odložite u frižider na 3 sata.
8. Korak
Pre posluženja pospite ga kakaom i ukrasite rendanom crnom čokoladom.
9. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Zorica Lakonic/My pans and pots

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise