Tiramisu parfe sa Plazmom
Kolači

Tiramisu parfe sa Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 25 min. + 3 sata za hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Hrskavi sloj:

160 g Mlevene Plazme

6 supenih kašika vrele jake crne kafe

1 supena kašika likera kalua

1 supena kašika šećera

Kremasti sloj:

2 žumanca

2 supene kašike slatkog desertnog vina (npr. marsala ili bermet)

60 g šećera

125 ml slatle pavlake

250 g sira maskarpone

Dekoracija:

kakao

crna čokolada

1. Korak

U jednu veću šerpu sipajte vodu i stavite na šporet da proključa.

2. Korak

U metalnoj činiji pomešajte žumanca sa šećerom i desertnim vinom, a zatim činiju stavite na šerpu i mešajte lagano žicom ili mikserom 5–8 minuta kako bi masa udvostručila volumen. Sklonite sa vatre i ostavite nekih 10 minuta da se prohladi.

3. Korak

Nakon toga dodajte sir maskarpone i dobro izmešajte.

4. Korak

U zasebnoj posudi umutite ohlađenu slatku pavlaku pa je dodajte smesi sa sirom maskarpone i sve sjedinite.

5. Korak

Vrelu crnu kafu sipajte u šolju, dodajte šećer i liker, pa promešajte i prelijte njome Mlevenu Plazmu koju ste prethodno sipali u zasebnu posudu. Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.

6. Korak

Uzmite 4 veće čaše i u svaku naizmenično ređajte hrskav pa kremast sloj.

7. Korak

Gotov desert odložite u frižider na 3 sata.

8. Korak

Pre posluženja pospite ga kakaom i ukrasite rendanom crnom čokoladom.

9. Korak

Vaš desert je spreman!

9 Korak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika