
Tart od aronije
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 90 min. + 2 h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
350 g Mlevene Plazme
2 supene kašike šećera u prahu
125 g putera
2-3 supene kašike mleka
Fil
250 g slatka od aronije
450 g mlečne čokolade
125 g putera
2 supene kašike šećera u prahu
350 ml slatke pavlake
1. Korak
Mlevenu Plazmu, šećer, puter i mleko sipajte u činiju i sve dobro sjedinite dok ne dobijete mrvičastu smesu.

2. Korak
Dobijenu smesu utapkajte u kalup za tart sa odvojivim dnom tako da ravnomerno pokrijete dno i ivice. Kalup ostavite u frižideru 45 minuta kako bi se kora stegla.

3. Korak
U međuvremenu, pripremite čokoladni fil tako što ćete čokoladu, puter, šećer i slatku pavlaku sipati u šerpu i otopiti ih na tihoj vatri, konstantno mešajući.

4. Korak
Kada se sastojci sjedine, šerpu sklonite sa vatre kako bi se smesa prohladila. Izvadite kalup iz frižidera i preko kore ravnomerno nanesite slatko od aronije, a zatim odozgo nanesite prohlađen čokoladni fil. Vratite kalup u frižider kako bi se čokoladni fil stegao.

5. Korak
Vaš kolač je spreman!

Autor:
Zoran Stevanović/Restoran „Madera“

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti