Cheesecake sa kokosom, malinama i Plazmom
Kolači

Cheesecake sa kokosom, malinama i Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 16

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga:

160 g Plazme Mlevene

40 g putera

3 kašike kokosovog mleka

Krem:

300 g punomasnog krem sira

200 g grčkog jogurta

300 ml slatke pavlake

150 g gustog dela od kokosovog mleka ili kokosovog krema

6 kašika šećera u prahu

250 g malina svežih ili zamrznutih

1 kesica želatina

6 kašika hladne vode

Još:

50 – 100 g kokosa

150 g malina

100 g izdrobljene Plazme

1. Korak

Pripremite okrugli kalup sa pokretnim ivicama prečnika 25 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.

2. Korak

Pomešajte Plazmu Mlevenu sa otopljenim puterom i 3 kašike tečnog dela kokosovog mleka. Dobićete gustu, lepljivu masu. Ako je potrebno, dodajte još jednu ili dve kašike tečnog dela kokosovog mleka, ali pazite da masa ne bude premekana. Utapkajte sloj od keksa u pripremljeni kalup, pa stavite u frižider dok pripremate fil.

3. Korak

Izgnječite maline i po želji ih procedite (možete i da preskočite ovaj korak).

4. Korak

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite oko 15 minuta da nabubri.

5. Korak

Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, grčkim jogurtom i gustim delom kokosovog mleka. Posebno ulupajte slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodajte pavlaku ostalim sastojcima, pa je špatulom umešajte, da dobijete glatku masu. Nabubreli želatin istopite na laganoj vatri, pa ga dodajte filu, miksajući mikserom na najmanjoj brzini.

6. Korak

Krem podelite na tri dela. Jedan deo ostavite beo, u drugi dodajte trećinu izgnječenih malina, a u treći dodajte dve trećine malina.

7. Korak

Preko ohlađene podloge rasporedite najpre sloj sa najviše malina. Preko njega rasporedite izdrobljene komadiće Plazme. Zatim sloj sa manje malina, pa po njemu rasporedite cele maline. Na kraju stavite beli sloj i lepo ga rasporedite. Po površini pospite kokos, pa kolač stavite u frižider na 5-6 sati da se dobro stegne.

8. Korak

Vaš čizkejk je spreman!

8 Korak

Autor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika