Pečeni cheesecake sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 50 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
150 g putera
250 g Mlevene Plazme
400 g bele čokolade
90 ml mleka
600 g krem sira
3 jaja
180 g kristal šećera
Dekoracija:
50 g Mlevene Plazme
200 g jagoda
100 g borovnica
Nana
1. Korak
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje pa u njega stavite okrugli kalup 21-23cm takođe obložen papirom.
2. Korak
Istopite puter pa pomešajte sa Mlevenom Plazmom, sjedinite pa formirajte koru u kalupu
3. Korak
U dubljoj činiji izlomite belu čokoladu.
4. Korak
Zagrejte mleko, prelijte preko čokolade i mešajte dok se čokolada skroz ne istopi.
5. Korak
U drugoj činiji sjedinite jaja i šećer pa dodajte krem sir i dobro izmešajte spatulom da ne ostanu grudvice. Ne mutite žicom da se masa ne bi razvodnila.
6. Korak
Kada ste dobro sjedinili krem sir, jaja i šećer dodajte istopljenu čokoladu i promešajte.
7. Korak
Izlijte preko kore i pospite ravnomerno Plazmom.
8. Korak
Pecite oko 40 minuta na 180 °C dok kolač ne dobije tamno zlatnu boju.
9. Korak
Ostavite da se ohladi par sati u kalupu.
10. Korak
Isecite kolač pa pred serviranje dekorišite jagodama, borovnicama i nanom.
11. Korak
Vaš čizkejk je spreman!
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise