
Sutlijaš sa hrskavom Plazmom i kikirikijem
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Sirup:
75 g crne čokolade sa 70% kakaoa
125 ml slatke pavlake
1 supena kašika čokoladnog likera
Grilijaž:
200 g Mlevene Plazme
150 g izdrobljenog pečenog slanog kikirikija
200 g šećera
Sutlijaš:
160 g pirinča kratkog zrna
1 l mleka
100 g šećera
1. Korak
Slatku pavlaku sipajte u šerpu i stavite da se zagreje skoro do ključanja (ne sme da proključa). Sklonite šerpu sa vatre, dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi kako biste dobili ujednačenu glatku smesu.
2. Korak
Na kraju dodajte liker od čokolade i sve dobro izmešajte, a zatim sirup ostavite da se prohladi.
3. Korak
U drugu šerpu sa debljim dnom sipajte šećer i stavite na tihu vatru kako bi se istopio.
4. Korak
Pripremite tanjir na koji ćete izručiti smesu tako što ćete ga premazati uljem.
5. Korak
Kad se šećer potpuno istopi, dodajte Mlevenu Plazmu i kikiriki i sve dobro promešajte, a zatim izručite na ranije pripremljen tanjir. Ostavite smesu da se potpuno ohladi i stegne kako biste mogli kasnije da je izlomite na komade (u avanu ili uz pomoć oklagije i krpe).
6. Korak
U treću šerpu sipajte mleko i pirinač i stavite da se kuva na tihoj vatri sve dok pirinač ne omekša, a veći deo mleka ispari. Dodajte šećer pa kuvajte još par minuta uz neprestano mešanje, a zatim sklonite šerpu sa vatre.
7. Korak
U duboke čaše ređajte sloj čokoladnog sirupa, sloj sutlijaša, deblji sloj grilijaža, pa ponovo sloj sutlijaša, sloj čokoladnog sirupa i na kraju sloj grilijaža.
8. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise