Armina Memić - Baklava s Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 2 h
Porcija: 30
Težina:
Sastojci:
2 pakovanja kora ( 2x450 g)
1 kg oraha
100 g šećera
200 g Mlevene Plazme
250 g maslaca
200 ml ulja
Preliv:
1200 g šećera
1200 ml vode
Jedan limun
1. Korak
Preliv staviti da prokuva.
2. Korak
Nakon toga neka kuva još 15 minuta.
3. Korak
Pred kraj kuvanja ubaciti limun izrezan na tanke kolutiće. Koristiti okruglu tepsiju prečnika 36 cm. Tepsiju staviti na kore i iseći. Premazati tepsiju, staviti 3 kore i svaku samo zamastiti (rastopljen maslac i ulje). Tek na četvrtu koru sipati mešavinu oraha, šećera i Mlevene Plazme. Svaku sledeću koru i zamastiti i posipati. Krajeve koji su ostali prilikom sečenja ne bacati, nego ubacivati tokom slaganja. Postupak ponavljati sve dok imate kora i oraha. Na kraju ostaviti 3 kore i njih samo zamastiti.
4. Korak
Baklavu iseći, a potom preliti sa ostatkom maslaca i ulja.
5. Korak
Baklavu peći na 200 °C dok ne porumeni, zatim smanjiti na 120 °C i peći jos 1 h.
6. Korak
Nakon pečenja baklavu preliti lagano u tankom mlazu (vruću baklavu preliti hladnim prelivom).
Autor:
Armina Memić
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise