Praznične poslastice

Armina Memić - Baklava s Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 30

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

2 pakovanja kora ( 2x450 g)

1 kg oraha

100 g šećera

200 g Mlevene Plazme

250 g maslaca

200 ml ulja

Preliv:

1200 g šećera

1200 ml vode

Jedan limun

 

1. Korak

Preliv staviti da prokuva.

2. Korak

Nakon toga neka kuva još 15 minuta.

3. Korak

Pred kraj kuvanja ubaciti limun izrezan na tanke kolutiće. Koristiti okruglu tepsiju prečnika 36 cm. Tepsiju staviti na kore i iseći. Premazati tepsiju, staviti 3 kore i svaku samo zamastiti (rastopljen maslac i ulje). Tek na četvrtu koru sipati mešavinu oraha, šećera i Mlevene Plazme. Svaku sledeću koru i zamastiti i posipati. Krajeve koji su ostali prilikom sečenja ne bacati, nego ubacivati tokom slaganja. Postupak ponavljati sve dok imate kora i oraha. Na kraju ostaviti 3 kore i njih samo zamastiti.

4. Korak

Baklavu iseći, a potom preliti sa ostatkom maslaca i ulja.

5. Korak

Baklavu peći na 200 °C dok ne porumeni, zatim smanjiti na 120 °C i peći jos 1 h.

6. Korak

Nakon pečenja baklavu preliti lagano u tankom mlazu (vruću baklavu preliti hladnim prelivom).

Autor:

Armina Memić

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika