Kobler sa kruškama
Testo i Pite

Kobler sa kruškama

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

6 manjih krušaka

150 g svežih kupina

narendana kora i ceđeni sok od 1/2  limuna

3 supene kašike meda

100 g brašna

1 kafena kašičica praška za pecivo

90 g Mlevene Plazme

50 g putera

2 jaja

100 ml mleka

 

1. Korak

Rernu zagrejte na 200°C. Kruške operite, prepolovite i očistite od koštica, a zatim svaku polovinu isecite na 4 kriške.

1 Korak

2. Korak

U limeni pleh za pečenje srednje veličine stavite kruške, kupine, koru i sok od limuna i supenu kašiku meda. Sve dobro promešajte pa pecite u rerni 15 minuta kako bi kruške omekšale.

2 Korak

3. Korak

Dok se voće peče, pripremite testo tako što ćete u multipraktik sipati brašno, prašak za pecivo i Mlevenu Plazmu. Izmiksajte kratko da se sastojci izmešaju pa dodajte puter isečen na kockice i nastavite da miksate dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte mleko, jaja i 2 supene kašike meda i miksajte dok ne dobijete homogenu smesu.

3 Korak

4. Korak

Pečeno voće izvadite iz rerne pa trećinu voća izvadite iz pleha i ostavite sa strane. Testo ravnomerno rasporedite preko voća u plehu pa odozgo naređajte onu trećinu voća koju ste izdvojili. Pleh vratite u rernu i pecite kolač 30–35 minuta, tj. dok ne dobije lepu zlatnosmeđu nijansu.

4 Korak

5. Korak

Kolač poslužite uz sladoled ili umućenu slatku pavlaku

5 Korak

6. Korak

Vaš kolač je spreman!

6 Korak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika