Kobler sa kruškama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
6 manjih krušaka
150 g svežih kupina
narendana kora i ceđeni sok od 1/2 limuna
3 supene kašike meda
100 g brašna
1 kafena kašičica praška za pecivo
90 g Mlevene Plazme
50 g putera
2 jaja
100 ml mleka
1. Korak
Rernu zagrejte na 200°C. Kruške operite, prepolovite i očistite od koštica, a zatim svaku polovinu isecite na 4 kriške.
2. Korak
U limeni pleh za pečenje srednje veličine stavite kruške, kupine, koru i sok od limuna i supenu kašiku meda. Sve dobro promešajte pa pecite u rerni 15 minuta kako bi kruške omekšale.
3. Korak
Dok se voće peče, pripremite testo tako što ćete u multipraktik sipati brašno, prašak za pecivo i Mlevenu Plazmu. Izmiksajte kratko da se sastojci izmešaju pa dodajte puter isečen na kockice i nastavite da miksate dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte mleko, jaja i 2 supene kašike meda i miksajte dok ne dobijete homogenu smesu.
4. Korak
Pečeno voće izvadite iz rerne pa trećinu voća izvadite iz pleha i ostavite sa strane. Testo ravnomerno rasporedite preko voća u plehu pa odozgo naređajte onu trećinu voća koju ste izdvojili. Pleh vratite u rernu i pecite kolač 30–35 minuta, tj. dok ne dobije lepu zlatnosmeđu nijansu.
5. Korak
Kolač poslužite uz sladoled ili umućenu slatku pavlaku
6. Korak
Vaš kolač je spreman!
Autor:
Zorica Lakonic/My pans and pots
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise