Plazma pita
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 85 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
12 listova tankih kora za pitu
1 veće jaje
100 g Mlevene Plazme
120 g pečenih badema
100 g omekšalog putera
100 g smeđeg šećera
1 kašika soka od pomorandže (opciono)
100 g čokolade
100 g putera za premazivanje kora
1. Korak
Otopite puter za premazivanje kora pa ostavite da se malo prohladi. Upalite rernu da se greje na 180 °C. Spremite okruglu tepsiju.
2. Korak
Bademe usitnite u multipraktiku, pa dodajte Mlevenu Plazmu, omekšali puter, smeđi šećer, jaje, sok od pomorandže i sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktan fil. Ako vam se učini suv, dodajte još malo soka od pomorandže. Čokoladu iseckajte na sitne kockice pa dodajte u fil.
3. Korak
Najbolje je da pitu motate na stolu jer će vam trebati prostora za rad. Poređajte tri kore jednu do druge kraćom stranom ka vama, ali tako da se preklapaju 3-4 cm.
4. Korak
Premažite ih u potpunosti sa otopljenim puterom uz pomoću četkice, pa preko stavite druge tri kore, opet premažite sa puterom i sve ovo ponovite još dva puta.
5. Korak
Na poslednji red kora ide fil. Fil nanesite na ivicu duže strane koja je do vas. Ruke možete malo pokvasiti vodom kako bi fil lakše rasporedili i oblikovali u jednu tanku, dugačku glistu.
6. Korak
Kada ste rasporedili fil, zarolajte pitu, pa je pažljivo smotajte u spiralu. Ako se desi da negde pukne, uzmete jednu dodatnu koru iz pakovanja pa otkinite deo, zalepite preko pukotine i premažite sa otopljenim puterom.
7. Korak
Smotanu pitu prebacite na papir za pečenje pa sve zajedno stavite u okruglu tepsiju. Pitu dobro premažite sa otopljenim puterom, sa svih strana. Stavite u rernu da se peče oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi pa isecite i poslužite.
8. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise