
Lenja pita sa Plazmom i jabukama
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 sat i 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Testo:
250 g oštrog brašna
250 g Mlevene Plazme
2 jaja
240 g masti
150 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 supena kašika cimeta
1 kafena kašičica praška za pecivo
Fil:
1,5 kg kiselijih jabuka (greni smit, ajdara)
8 supenih kašika šaćera
narendana kora 1 limuna
1 supena kašika ceđenog soka od limuna
15 g putera
Dekoracija:
šećer u prahu
1. Korak
U posudi srednje veličine izmešajte brašno, Mlevenu Plazmu, cimet i prašak za pecivo.
2. Korak
U drugoj većoj posudi penasto umutite mast sa šećerom, a zatim dodajte jaja pa sve dobro sjedinite. Na kraju postepeno dodajte izmešane praškaste sastojke i sve dobro umutite da dobijete homogenu smesu. Posudu prekrijte providnom folijom i odložite u frižider na 30 minuta.
3. Korak
Jabuke operite, osušte i ogulite. Presecite ih napola i odstranite im središnji deo sa semenkama, a zatim ih isecite na veće kocke.
4. Korak
Puter sipajte u veći tiganj pa ga otopite na umerenoj vatri. Dodajte jabuke, šećer, sok od limuna i narendanu koru i dinstajte polako dok sok od jabuka ne ispari, a zatim sklonite sa vatre.
5. Korak
Rernu zagrejte na 180°C.
6. Korak
Pleh za pečenje pripremite tako što ćete ga premazati sa malo putera ili masti. Testo izvadite iz frižidera i podelite ga na dva dela.
7. Korak
Jednim obložite pleh pa ravnomerno rasporedite fil preko njega.
8. Korak
Drugu polovinu testa stavite na veći list papira za pečenje i oklagijom razvucite na dimenzije pleha.
9. Korak
Viljuškom izbockajte testo pa ga pažljivo uz pomoć papira za pečenje položite preko fila od jabuka.
10. Korak
Odlepite papir pa pitu stavite u rernu da se peče 40–45 minuta. Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
11. Korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Zorica Lakonic/My pans and pots

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise