Lenja pita sa Plazmom i jabukama
Testo i Pite

Lenja pita sa Plazmom i jabukama

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 sat i 30 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Testo:

250 g oštrog brašna

250 g Mlevene Plazme

2 jaja

240 g masti

150 g šećera

1 kesica vanilinog šećera

1 supena kašika cimeta

1 kafena kašičica praška za pecivo

Fil:

1,5 kg kiselijih jabuka (greni smit, ajdara)

8 supenih kašika šaćera

narendana kora 1 limuna

1 supena kašika ceđenog soka od limuna

15 g putera

Dekoracija:

šećer u prahu

1. Korak

U posudi srednje veličine izmešajte brašno, Mlevenu Plazmu, cimet i prašak za pecivo.

2. Korak

U drugoj većoj posudi penasto umutite mast sa šećerom, a zatim dodajte jaja pa sve dobro sjedinite. Na kraju postepeno dodajte izmešane praškaste sastojke i sve dobro umutite da dobijete homogenu smesu. Posudu prekrijte providnom folijom i odložite u frižider na 30 minuta.

3. Korak

Jabuke operite, osušte i ogulite. Presecite ih napola i odstranite im središnji deo sa semenkama, a zatim ih isecite na veće kocke.

4. Korak

Puter sipajte u veći tiganj pa ga otopite na umerenoj vatri. Dodajte jabuke, šećer, sok od limuna i narendanu koru i dinstajte polako dok sok od jabuka ne ispari, a zatim sklonite sa vatre.

5. Korak

Rernu zagrejte na 180°C.

6. Korak

Pleh za pečenje pripremite tako što ćete ga premazati sa malo putera ili masti. Testo izvadite iz frižidera i podelite ga na dva dela.

7. Korak

Jednim obložite pleh pa ravnomerno rasporedite fil preko njega.

8. Korak

Drugu polovinu testa stavite na veći list papira za pečenje i oklagijom razvucite na dimenzije pleha.

9. Korak

Viljuškom izbockajte testo pa ga pažljivo uz pomoć papira za pečenje položite preko fila od jabuka.

10. Korak

Odlepite papir pa pitu stavite u rernu da se peče 40–45 minuta. Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.

11. Korak

Vaš desert je spreman!

11 Korak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika